Extreme Noise Terror - Human Error (1986)

hoes van Extreme Noise Terror - Human Error

17 juli 2015 - Een van de eerste grindcorebands en een van de eerste punkbands met twee zangers. Nou ja, zangers.... bbbbrrrrgghhuuurrgghhaaaaarrrrgghhhhhhhhhhhh!

1041 | 0 | | | | | barbed wire for decoration

We schrijven ongeveer 1990. Ik was net geïntroduceerd tot de wondere wereld van punk, en mijn allereerste punktape was een bandje met aan de ene kant It's Alive van de Ramones, aan de andere kant de split LP van Extreme Noise Terror en Chaos UK. Dan heb je wel zo ongeveer het hele punkspectrum in een keer te pakken, lijkt me.

Ik was vooral onder de indruk van ENT. Wat een teringherrie, en wat een snelheid. Gegarandeerd muziek die je vriendin en je ouders kut vinden. En dat vonden ze ook allemaal.

Ik zat in de derde klas van de middelbare school en opeens was er grunge. Ik weet nog dat een paar vrienden naar me toe kwamen, ernstig onder de indruk van Nevermind van Nirvana. Ik luisterde dat en vond het maar softe kutmuziek, want ja ik had ENT als graadmeter. Dat is eigenlijk nooit meer goedgekomen en alle popmuziek van de jaren '90 is daardoor langs me heen gegaan. Het is pas sinds kort dat ik dat ben gaan waarderen. Nee fuck it, eigenlijk niet, ik vind het meeste van de 90s nog steeds ruk.

Voor mij hadden die punkplaten die ik verslond allemaal iets mysterieus, groots, en dat werd versterkt door het feit dat ik bij mij op school niemand kende die het ook luisterde. Misschien de metalheads maar daar trok ik (jammer genoeg, in retroperspectief - dan had ik van hun vast de muziek kunnen horen die ik pas jaren later zelf leerde kennen) niet mee op.

ENT dus. De drums, de razendsnelle bas, de gruizige gitaar en de brul/krijs. Zonder dat ik het in de gaten had was ik best recente muziek aan het luisteren, dit was destijds pas een paar jaar oud en dit was hun eerste officiële release (en gelijk hun beste, op de voet gevolgd door A Holocaust In Your Head). Tegelijk ook het beste van Chaos UK, overigens. Daarover later misschien een artikeltje.

Nu stoppen met schrijven want als er een ding is dat je niet moet doen met ENT is het de muziek op zijn Matthijs van Nieuwkerks kapot analyseren. Stop je hoofd in een zak speed, drink anderhalf krat pils, stomp je baas op zijn muil en zet de stereo op 11.

Activity: earslaughterrrraaaarrrgghhhhhh!!!!!!

A child runs screaming
Whipped and clubbed for being black
The mother lays dead
Bullet holes in her back
Millions still suffer, thousands will die
Because of government ignorance...why?
A white rule system
Creates an apartheid state
This is the real cause
Of all the racial hate

Reacties

Reageer

Pagina gerenderd in 0,045866 seconden. Deze site is 100% tracker-vrij.